It is currently Sat 20 Apr 2019, 04:31
Change font size
Gaming Club VZW Gasmeterstraat 19, 9100, Sint-niklaas

Archief

Voorwoord HQ League 2013-2014

Moderators: pelle, Da Great MC

Voorwoord HQ League 2013-2014

Postby Da Great MC » Fri 20 Sep 2013, 13:42

Aan de vooravond van het negende seizoen van de HQ League zijn we ongeveer waar we willen zijn. Een stabiele league, die elke keer opnieuw een mooi aantal coaches weet te lokken en die coaches dan ook een seizoen lang kan boeien met onvergetelijke wedstrijden.

Die stabiliteit vertaalt zich ook (en vooral) in de regels en de consensus daar rond. We hebben lang gediscussieerd over de ideale lengte van onze league. Inmiddels zijn we het er zo goed als allemaal over eens geworden dat achttien speeldagen, gevolgd door play-offs, een goed recept vormen voor een league waarin elk team de tijd krijgt om zich te ontwikkelen zonder dat de coaches hun goesting om te spelen verliezen.

Die goesting zal er dit seizoen zeker opnieuw zijn. Nadat we vorig jaar op sneltempo onze league afwerkten en nog voor de zomer een nieuwe kampioen kroonden (daarover later meer) tellen we allemaal al enkele maanden af om er opnieuw aan te mogen beginnen. De aanhangers van een nog kortere league zagen hun argumenten helemaal wegvallen en daarvoor kan ik de deelnemers van afgelopen seizoen nooit genoeg bedanken.

Niet het aantal speeldagen bepaalt hoe lang een league duurt, de doorslaggevende factor is de bereidheid van de deelnemers om tijdig af te spreken, vaak genoeg te spelen en er zo het tempo in te houden. Hopelijk wordt het voorbije seizoen de norm voor de komende seizoenen, we kunnen er alleen maar wel bij varen.

Terug naar de league zelf dan. De hegemonie van Mats en Sean lijkt voorbij nadat Tim en Nico zich tot kampioen mochten kronen. Twee veteranen die in hun zevende en achtste deelname eindelijk de oppergaai afschieten. Er is hoop voor iedereen!

Geen idee wat het komende seizoen zal brengen. Met de terugkeer van toppers Sean en Gunther en een jaartje extra ervaring voor Michiel, Philip, Simon en Tijs is de verwachting dat het niveau drastisch zal stijgen. Afwachten hoe de gevestigde waarden zich staande kunnen houden tussen al dat geweld.

Het nieuwe seizoen brengt alvast geen Ogres. Voor mij was het een verrassing van formaat dat die het in een stemming moesten afleggen tegen de Slann. De kikkers slaagden in een missie waarin ze al vier opeenvolgende keren gefaald hadden. Ik ben er alvast heel blij mee!

Uitkijken wordt het eerst en vooral naar de veiling. Niet langer een veiling waarin iedereen tegen elke prijs voor zijn eerste keuze kan gaan, wel een veiling waar iedereen netjes op zijn beurt moet wachten om een team te kiezen en elke coach moet hopen dat er nog een team overblijft waar hij een seizoen lang mee aan de slag wil. Vooral diegenen aan het einde van de rij dienen toch even een mentale klik te maken. Maar topcoaches moeten zich kunnen aanpassen en er zijn zodanig veel leuke teams dat ik ook hier weinig problemen verwacht.

Genoeg geschreven, tijd voor bloedvergieten, tijd voor de HQ League!


- Mats -
Da Great MC
Behemoth
 
Posts: 680
Joined: Tue 28 Jun 2011, 17:02
Reputation point: 4

Return to Archief

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Search

User Control Panel